اغلب تصور می شود که دندانپزشکان نسبت به جمعیت عمومی نرخ طلاقبیشتری دارند، اما این افسانه توسط داده های قابل اعتمادی پشتیبانینمی شود. در حالی که طبق یک مطالعه در سال 2014، نرخ طلاق در بیندندانپزشکان22.5٪ است، این میزان کمتر از دیگر متخصصین حوزه هایدرمان است. چنانچه این آمار در پزشکان عمومی 22.51، داروسازها،22.9% پرستاران، 33% و حوزه عمومی بهداشت و درمان %30.9 است. واین امر نسبت به آنچه که معمولاً تصور می شود کمتر است.اگر چه ایننرخ نسبت به جمعیت عمومی که حدود %40 است به مراتب کمتر است اماباز هم قابل توجه است. عوامل متعددی در زمینه سازی طلاق دردندنپزشکان نقش دارد پرداختن به این مسائل می تواند به جلوگیری ازفروپاشی زناشویی قشر متخصص کمک کند.
عوامل کلیدی تأثیرگذار در طلاق دندانپزشکان:
حجم کاری زیاد:
دندانپزشکان ساعت های طولانی کار می کنند و اغلب در سال های اولیه تمرین برای پرداخت بدهی دانشجویی و ایجاد کسب و کار خود با مشکل مواجه می شوند. واقعیت این حرفه می تواند برای همسرانی که ممکن است در ابتدا ایده ازدواج با یک پزشک را رمانتیک کرده باشند و انتظار یک سبک زندگی پر زرق و برق تر را داشته باشند، شوکه کننده باشد. این امر به نوبه خود می تواند منشا نارضایتی و استرس در رابطه زناشویی باشد.
راهکار:ارتباط شفاف و مداوم با همسرتان به ویژه در سال های اولیه بسیار مهم است. هر دو شریک باید زمان و سرمایه گذاری مالی مورد نیاز برای موفقیت در حرفه دندانپزشکی را درک کنند.
سطوح بدهی به درآمد:
دانشکده دندانپزشکی گران است و بسیاری از دندانپزشکان جدید هنگام شروع کار خود با بدهی قابل توجهی روبرو می شوند. فشار بازپرداخت وام در حین شروع حرفه دندانپزشکی به عنوان یک شغل، هم زمان با آغاز زندگی خانوادگی می تواند استرس مالی ایجاد کند که منجر به نارضایتی و تنش زناشویی شود.
راهکار: اطلاع رسانی قبل از ازدواج در مورد چالش های مالی حرفه دندانپزشکی حیاتی است. ضمن این که زوجهای متاهل باید درباره واقعیتهای مالی گفتوگوی باز داشته باشند و انتظارات واقع بینانه ای را برای زمانی که احتمال بهبود وضعیت مالی وجود دارد در نظر بگیرند. علاوه بر این، گذراندن زمان با کیفیت با هم، حتی با بودجه کم، می تواند به تقویت رابطه کمک کند.
جذابیت و جذابیت:
دندانپزشکان اغلب شخصیت های جذابی دارند و با افراد زیادی از جمله بیماران ارتباط نزدیک دارند که به نوبه خود، می تواند منجر به جذابیتی از سوی بیماران شود که به طور بالقوه ممکن است ازدواج آنها را دچار مشکل کند. کاریزما می تواند اعتیاد آور شود و اگر مسائل زناشویی دیگری وجود داشته باشد، این پویایی می تواند مشکل ساز شود.
راهکار: همسرتان را در تمرین و جنبه های اجتماعی کار خود درگیر کنید. آنها را به رویدادها، کنفرانس ها و فرصت های شبکه دعوت کنید. یافتن راه هایی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات و حفظ ارتباط قوی در خارج از دفتر می تواند به حفظ ازدواج کمک کند.
نتیجه گیری:
در حالی که دندانپزشک بودن با چالش های منحصر به فردی همراه است که می تواند به فشارهای زناشویی کمک کند، ارتباطات شفاف، شفافیت مالی و گذراندن زمان با کیفیت با هم می تواند به جلوگیری از طلاق کمک کند. ازدواج با کسی که خواسته های این حرفه را درک می کند و حفظ یک شراکت قوی در داخل و خارج از دفتر کار، کلید حفظ یک رابطه سالم است.
دکتر نسترن ادیب راد
رواندرمانگر